Dom starih:Umrlo troje od salmonele

U Domu za stara lica u Vranićima, kod Čačka, od izbijanja zaraze salmolenom u toj ustanovi, preminule su tri osobe, izjavio je načelnik čačanske Hitne pomoći.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.04.2015.

11:50

Default images

Ekipe hitne pomoći su izlašle na teren i posle konstatovanja smrti izdale su i potvrde, rekao je Slobodan Vidojević Tanjugu.

Ranije danas Aksentije Tošić iz čačanskog Zavoda za javno zdravlje rekao je Tanjugu da je salmonelom zaražena 41 osoba iz Doma starih "Pero Marić" u Vranićima.

U Tošić je dodao da su među zaraženim salmonelom i četiri osobe iz tog doma koje su smeštene na Infektivno odeljenje Bolnice u Čačku.

"Bakterija salmonele izolovana je u laboratorijski obrađenim uzorcima tih osoba, a jasnija slika biće poznata u ponedeljak, kada će biti gotove analize hrane i vode", rekao je Tošić.

On je dodao da se u bolnicu danas primljene još tri osobe iz Doma u Vranićima, sa sličnim simptomima.

Privatni Dom za stare "Pero Marić" otvoren je 2012. godine.

Kako saznajemo, inspekcija Ministarstva za rad Srbije je prošlog januara zabranila rad Doma na 30 dana zbog toga što vlasnik Pero Marić nije imao licencu za obavljanje delatnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: