"EU da ukine sankcije Rusiji"

Grčka želi da pojača svoju saradnju sa Moskvom i zalaže se da EU ukine sankcije koje je uvela Rusiji, rekao je grčki ministar odbrane Panos Kamenos.

Izvor: B92

Petak, 17.04.2015.

23:14

Default images
Foto: Beta/AP

On je dodao da je Grčka tradicionalni prijatelj i saveznik Rusije.

Grčka će zato uložiti sve napore da ubedi EU da ukine sankcije uvedene Moskvi zbog njene navodne uloge u ukrajinskoj krizi, rekao je Kamenos za onlajn izdanje ruskog lista Gazeta.

Kamenos je jedini predstavnik Zapada koji učestvuje na 4. Međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji u Moskvi koja je juče počela, prenosi portal Sputnjik.

Grčka je članica NATO i EU i moja poruka ovim organizacijama je da treba da sarađuju sa Rusijom i učine sve moguće kako bu ukinule embargo, što je katastrofa i za Rusiju i za EU, kazao je on i dodao da je Grčka spremna da deluje kao posrednik da bi se to ostvarilo.

"Mi delimo probleme kao što je terorizam, pre svega islamski terorizam. Takve grupe su takođe pretnja NATO-u i tu Grčka nastupa kao važan igrač koji brani južni bok Alijanse", naveo je grčki ministar. EU, NATO i Rusija bi trebalo da sarađuju protiv zajedničkog neprijatelja time što će razmeniti obaveštajne podatke i formirati bezbednosne zone, dodao je Kamenos, prenosi Sputnjik.

On je napomenuo da raketni sistemi S-300 i TOR ruske proizvodnje predstavljaju deo grčkog arsenala i u punoj meri su integrisani u postojeći NATO sistem.

Planiramo dalju saradnju u ovoj oblasti kada embargo bude konačno ukinut, uključujući stvaranje zajedničkih pogona za proizvodnju u sektoru odbrane, naveo je Kamenos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: