Bivši šef CNN: Putin nije đavo

Osnivač CNN Riz Šonfeld napisao je u kolumni da Vladimir Putin brani interese Rusije i da nije toliki đavo kakvim ga smatraju SAD.

Izvor: B92

Petak, 17.04.2015.

22:33

Default images
foto: Beta/AP

On je u tekstu koji je objavio Hafington post naveo da shodno istorijskim činjenicama i ličnom iskustvu ne može Rusiju da smatra neprijateljem.

“Ruski predsednik možda nije dobar čovek, ali sigurno nije toliki đavo kako se misli u SAD. Putin se ponaša onako kako bi se ponašao svaki drugi politički lider, pokušava da sačuva svoju državu“, napisao je Šonfeld.

Prema njegovim rečima, SAD su ignorisale raspad Jugoslavije, ali su umele da razglase i da lamentiraju nad sudbinom Ukrajine.

“Ono što je Hruščov uradio 1954. godine, pripajanje Krima Ukrajini, to su Rusi videli kao grešku. Sada se suočavamo sa strahom od svega Ruskog i prihvatanjem da oni mogu da donose svoje odluke na osnovu svojih interesa. Sećam se da je više od 10 miliona Rusa stradalo boreći se protiv Hitlera koji je napao Rusiju sa istoka. Mogu da razumem Putina i njegovu želju da ojača svoje granice“, zaključio je Šonfeld.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: