Tači: Prošlo je vreme poternica

Vicepremijer Kosova Hašim Tači je rekao da bi njegov eventualni dolazak u Beograd bio dobra poruka za Kosovo, Srbiju i region.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.04.2015.

16:09

Default images
Foto: GettyImages

On je naveo da će se u okviru nove runde razgovora Beograda i Prištine 21. aprila u Briselu pričati o telefoniji, novim temama, ali i implementaciji ranije postignutih dogovora.

Tači je u intervjuu prištinskom "Ekspresu" rekao da njegov dolazak u Beograd na kofnerenciju o evropskoj integraciji zapadnog Balkana, u organizaciji jedne nevladine organizacije, vidi kao dobru mogućnost za produbljivanje saradnje ili pokušaj za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

"Bila bi to dobra poruka i za Kosovo i za Srbiju, kao i za mir i stabilnost i regionalnu saradnju, i poruka pomirenja naših naroda. U poslednje tri godine smo provodili mnogo vremena u Briselu radeći za dobrobit naših zemalja uz veliko angažovanje baronese Ketrin Ešton, a sada Federike Mogerini", rekao je Tači.

Zbog toga je, kako je objasnio, njegovo prihvatanje učešća na toj konferenciji bilo u cilju "saradnje, mira i pomirenja Kosova i Srbije i u regionu".

"To bi bila potvrda naše dobre volje", rekao je Tači i dodao da bi to takođe bilo "u interesu svih i budućnosti naših zemalja".

Upitan da li se plaši da bi mogao da bude uhapšen, Tači je rekao:

"Mislim da je i Srbiji poznato: mračna vremena i za Srbiju i za Kosovo su prošlost i poznato da su u to vreme postojale poternice za mnoge ličnosti iz sveta i regiona među kojima je bila i ta za mene".

Sada, kako je rekao, u Beogradu imamo novo rukovodstvo i ono što ja vidim u Briselu je nada i želja Srbije za evroatlantske integracije.

"Otuda i moja dobra volja i poruka srpskom rukovodstvu je da zajedno radimo na stvaranju mirnog regiona, regiona saradnje, na dobrosusedskim odnosima i na sigurnoj evroatlantskoj budućnosti", naveo je Tači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: