"Ako Tači dođe, može biti uhapšen"

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da je poternica za Hašimom Tačijem u Srbiji na snazi tako da on može da bude uhapšen ako ovde dođe.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.04.2015.

07:00

Default images
Foto: B92

"Istraga o Tačiju je u prekidu, jer je nedostupan srpskim istražnim organima. Centrala Interpola jeste stopirala važenje poternice za Tačijem u drugim zemljama uz obrazloženje da je reč o najvišim albanskim funkcionerima. Međutim, u Srbiji je na snazi, tako da ako ovde dođe možemo da ga uhapsimo", rekao je Vukčević za "Blic".

Prištinska štampa juče je objavila da će zamenik premijera i kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači boraviti krajem meseca u Beogradu.

Kako je objavila prištinska TV Kljan Kosova pozivajući se na neimenovane izvore, Tači će na poziv nevladine organizacije "Ambasadori mira" učestvovati na skupu na koji su pozvani ministri spoljnih poslova četiri balkanske zemlje.

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić rekao je, povodom najava da će Tači krajem meseca doći u Beograd, da nema potrebe da Tači dolazi.

"Taj skup ne organizuje Vlada Srbije, ja nisam ni planirao da učestvujem na tom skupu, tako da ne verujem da ima potrebe da Hašim Tači dolazi u Beograd", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: