Policija negira pritiske na Ješića

Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je navode novinara Vladimira Ješića da ga je policija terala da promeni iskaz o napadu u Inđiji.

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2015.

17:04

Default images
Foto: sxc

"MUP odbacuje sve tvrdnje Vladimira Ješića da je policija na bilo koji način vršila pritisak na njega i ocenjuje kao potpuno lažne navode da ga je bilo ko prisiljavao da menja svoj iskaz", navedeno je u saopštenju MUP-a.

U saopštenju MUP-a navedeno je da je Ješić pozvan da da iskaz na osnovu zahteva Višeg tužilaštva i da mu je ponuđeno da ode na poligraf, što je "on u prvi mah odbio", nakon čega je zahtevao konsultaciju sa advokatom i napustio policijsku stanicu u Inđiji.

U saopštenju MUP-a navedeno je da je izjavu u policiji dao i predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Inđiji Vladimir Gak i da je on pristao na poligrafsko testiranje.

"MUP će istražiti sve detalje u vezi sa prethodnim događajem u Inđiji, kao i napad na zamenika predsednika opštine Beočin Milana Čačića, kome su, u noći između 14. i 15. aprila, nanete telesne povrede u predelu glave", navedeno je u saopštenju.

Ranije danas Vladimir Ješić, koji je i brat bivšeg predsednika opštine Inđija i potpredsednika Demokratske stranke Gorana Ješića, optužio je policajce da su ga primorali da promeni iskaz o fizičkom napadu koji je doživeo u Inđiji.

On je naveo da je prihvatio poligrafsko testiranje, ali da je tražio prisustvo svog advokata i dodao da su pritisak vršili policajci koji su došli iz Beograda, kao i da policajci iz Beograda ne žele da mu daju zapisnik sa saslušanja.

Ješić je naveo i da iza svega stoji predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Inđiji Vladimir Gak, za koga je inđijska policija utvrdila da je od rentakar agencije iznajmio auto kojim je napadač na Ješića pobegao.

Ješić je rekao da je napad na njega deo "kampanje straha" koju je organizovao SNS, kako bi "po svaku cenu" preuzeo vlast od Demokratske stranke u Inđiji.

Predlozi za smenu opštinskog rukovodstva u Inđiji povučeni su s dnevnog reda današnje vanredne sednice Skupštine opštine na inicijativu SNS, stranke koja je prethodno podnela tu inicijativu.

S druge strane, SNS optužiuje demokrate da su oteli odbornike iz Inđije i da ih drže u hotelu na Fruškoj gori, kao i za prebijanje funkcionera naprednjaka iz Beočina Milana Čačića, koji je želeo da večera u tom hotelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: