"Kad budu izbori, mi smo tu"

Ni u jednoj varijanti se nije razgovaralo o vanrednim parlamentarnim izborima, tvrdi potpredsednica SNS Zorana Mihajlović.

Izvor: B92

Utorak, 14.04.2015.

16:47

Default images
Foto: B92

Ipak, kako je rekla u Kažiprstu B92, kada izbori budu raspisani,"naprednjaci su tu".

"Nije se razgovaralo ni o izborima, ni o rekonstrukciji, razgovara se samo o tome kako da budemo efikasniji", rekla je ona nakon pitanja o medijskim navodima da će 20. decembra, uz lokalne i pokrajinske izbore, biti raspisani i još jedni vanredni parlamentarni izbori.

Mihajlovićeva je rekla da SNS ne krije želju da smeni vlast u Vojvodini, a kao primer zašto bi to trebalo uraditi navodi Žeželjev most.

"Pajtićeva vlast zloupotrebljava institucionalnu vlast i naša želja je da pokažemo da može drugačije", rekla je potpredsednica SNS.

Ministarska saobraćaja je odbacila kritike da koristi napad na SPS kako bi samu sebe promovisala.

"Mi se promovišemo preko rezultata, nije potrebna SPS meni da se promovišem", rekla je ona.

Govoreći o stanju u svom resoru i izjavi da je Srbija za utrošeni novac i vreme za Koridor 10 mogla da ima još polovinu koridora, ministarka kaže:

"Ne može se reći imenom i prezimenom ko je odgovoran za to. Odgovorne su politike vlade, koje nisu stavile Koridor 10 kao prioritet. Sve su pričale o tome, a suštinski ništa nisu radile. Razlog za to je i što su izdvojili novac, ali su ga trošili za manje prioritetne puteve, koji im donose više političkih poena. Koridor 10 se ne vidi na taj način, pa se ne može politički iskoristiti", kaže ministarka Mihajlović, dodajući da je "sva dokumentacija koja je sumnjiva prosleđena nadležnim organima".

Na pitanje o tome zašto su probijeni rokovi za spajanje preduzeća "Putevi Srbije" i "Koridori Srbije", Mihajlovićeva odgovara da je u pitanju to što neko "ima jači interes od države".

"Interes jeste da postoji jedno preduzeće 20 odsto efikasnije, ali interesi onih koji vode Koridore se ne poklapaju sa interesima Vlade Srbije", rekla je ministarka.

Direktor "Koridora Srbije" Dmitar Đurić je takođe član SNS, a na pitanje da li je on "jači od države", ministarka odgovara:

"Kod nas nema 'naš' ili 'vaš'. Njegov interes je očigledno jači od interesa države. To nije dobro. Sigurno da neću dozvoliti da neko sprovede interes koji nije u interesu države. Premijer Vučić, ministri Vujković i ja smo uradili sve što je do nas, u interesu države, i pobrinućemo se da tako bude", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: