Cipras: Uskrs - obnova nade

Grčki premijer Aleksis Cipras poručio je Grcima da ovogodišnji Uskrs građanima donosi "obnovu nade u bolje sutra".

Izvor: B92

Nedelja, 12.04.2015.

20:10

Default images
Foto: Tanjug/AP

Cipras je ovaj Uskrs izdvojio kao poseban, istakavši da taj hrišćanski praznik "donosi obnovu nade... u bolje sutra, koje je već načinilo svoje prve korake", prenela je ANA.

"Ovo je naše uskrsnuće. Ovo je vaskrs svih nas koji smo doneli odluku da stanemo uspravno, pogledamo nagore i ujedinjeni prevaziđemo sve teškoće ovog vremena", rekao je Cipras.

Prema grčkom premijeru, poruka uskršnjeg praznika je poruka života i pravde koja se čula u Grčkoj, u Evropi i širom sveta.

"Već smo napravili veliki početak. Imamo pravo i sposobnost da to privedemo kraju. Proleće stvaranja mora da stavi tačku na zimu mirenja sa sudbinom", dodao je Cipras.

Predsednik Grčke Prokopis Pavlopulos izrazio je nadu da će ovaj Uskrs za sve ljude, a posebno Grke, označiti "konačno preovladavanje ljudskog dostojanstva kroz zaštitu neotuđivih suštinskih ljudskih prava i kroz uspostavljanje socijalne pravde".

Lider glavne opozicione stranke u Grčkoj Nove demokratije Antonis Samaras poželeo je povodom Uskrsa građanima napredak i zdravlje i izrazio nadu da će država "uskoro izaći iz teškoća i da će žrtve grčkog naroda konačno biti opravdane i doneti rezultate".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: