Šarić iznosi odbranu 4. maja

Optuženi Darko Šarić najavio je da će na sledećem suđenju, koje je zakazano za 4. maj, detaljno izneti svoju odbranu od optužbi za pranje para.

Izvor: B92

Sreda, 08.04.2015.

10:33

Default images
foto: Tanjug

Današnje suđenje je odloženo zbog izostanka jednog optuženog.

Šarić je rekao da bi odbranu izneo u slobodnom izlaganju a potom odgovarao na pitanja i da mu je za to potrebno dva dana.

Suđenje je zbog toga zakazano i za 5. maj.

Šariću i ostalim okrivljenima sudi se zbog optužbi za pranje para od trgovine drogom ulaganjem u legalne finansijske.

Suđenje je odloženo zbog izostanka Predraga Miosavljevića zbog bolesti, dok je optuženi Radovan Štrbac došao iako je pod temperaturom i vidno bolestan.

Štrbac je obrazložio da je došao na pretres iako nije u stanju da ga prati jer njegov branilac nije juče uspeo da stupi u kontakt sa sudijom.

“Bojao sam se da ne pomislite da se radi o izbegavanju sudenja, pa sam došao, posle nedelju dana ležanja. Priložio sam i lekarsku dokumentaciju, a na raspolaganju sam i da me pregledaju sudski lekari“, rekao je Štrbac.

Šarić i još 17 okrivljenih terete se za pranje oko 22 miliona eura.

U tom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica.

Dvojica optuženih su ranije zakljucila sporazum o priznanju krivice i presuda im je izrečena u skladu sa tom nagodbom sa tužilaštvom za organizovani kriminal.

Pred istim sudom Ssariću i drugim okrivljenima sudi se zbog optužbi za organizovanje šverca 5.7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Šarić se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: