Jakšić: Ramin pritisak na Brisel

Spoljnopolitički analitičar Boško Jakšić rekao je za RSE da su izjave Edija Rame metod pritiska usmere na Briselu.

Izvor: B92

Sreda, 08.04.2015.

09:37

Default images

Prema njegovim rečima, premijer Albanije meša teze, a navodi i da su reakcije premijera Srbije Aleksandra Vučića u skladu sa principima na kojima insistira Evropska unija.

“EU se zalaže da Kosovo kao nezavisna država bude jednog dana punopravna članica EU. Kao što se zalaže i za Albaniju. Dakle, ona prepoznaje dva različita entiteta. To je jedna kombinatorika koja je isključivo u funkciji pritiska i koja je u slučaju realne politike neostvariva i sa stanovištva Brisela. Tako da je ono što govori premijer Vučić potpuno isti stav koji ima EU“, ističe Jakšić.

Na pitanje kako se u to uklapa izjava Ivice Dačića koji kaže i da kada bi Srbija priznala Kosovo ne bi ušla u EU, Jakšić kaže da ne zna koji su motivi takvog pesimizma.

“Kako sada stvari stoje, pitanje kosovskog problema je najveća prepreka ulaska Srbije u EU. Sve ostalo se paralelno rešava uspešnim ili manje uspešnim reformama, ali to je jedan proces. Reći da nećemo ući u EU i ako rešimo problem Kosova, čini mi se da bi učinilo zadovoljnom samo Moskvu“, zaključio je Jakšić za Radio Slobodna Evropa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: