"MUP nije dobio zahtev za bebu"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je helikopterska jedinica MUP-a odbila transport bebe iz Novog Pazara jer nisu postojali uslovi.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 08.04.2015.

11:57

Default images
foto: Tanjug

Stefanović je, povodom izjave ministra odbrane Bratislava Gašića da je rukovodstvo Zdravstvenog centra u Novom Pazaru prvo od MUP-a tražilo helikopter, rekao da MUP nije dobio zvaničan zahtev za to.

On je precizirao da je načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru pitao komandanta helikopterske jedinice MUP-a da li policija ima helikopter koji može da izvede akciju spasavanja tako malog deteta u noćnim uslovima.

"Komandant helikopterske jedinice, koji je profesionalac i odlučuje o tome, rekao je da ne može da se izvrši taj zadatak i da naši helikopteri nisu adekvatni za te uslove", istakao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da bi trebalo pustiti Tužilaštvo da završi posao u vezi sa istragom o padu helikoptera kada je poginulo sedam ljudi i da političke stranke ne treba da se mešaju u taj posao.

"Tužilaštvo radi svoj posao i ono će dati finalnu reč. Bilo bi štetno da se bilo koja politička stranka meša u krimininastičku istragu", rekao je Stefanović.

On je naglasio da naprednjaci ne žele "na bilo koji način da se mešaju u istragu nezavisnog državnog organa koji radi samostalno" i da je to normalna procedura svuda u svetu.

Upitan da li to znači da SNS neće tražiti ostavke ministara Zlatibora Lonačara i Bratislava Gašića, Stefanović je konstatovao da je to zaključak novinara, ponovivši da se SNS neće mešati u tužilačku istragu.

"SNS, za razliku od nekih drugih stranaka koje pokušavaju da, čini mi se, profitiraju od nesreće, neće se mešati u istragu. Mi ne želimo da se mešamo u nešto što je istraga tužilaštva", rekao je potpredsednik SNS. Gašić je na RTS rekao da su Zdravstveni centar i bolnica Novi Pazar najpre pozvali MUP, a da je MUP rekao da samo Vojska može da pomogne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: