Đake će čuvati privatno obezbeđenje

Nakon učestalih tuča učenika u TŠ “12. februar“ u Nišu sada dežuraju tri policajca, a posle praznika biće angažovano i privatno obezbeđenje, pišu Južne vesti.

Izvor: Južne vesti

Utorak, 07.04.2015.

17:46

Default images
ilustracija: Beta

Da angažuju privatno obezbeđenje odlučili su članovi Školskog tima za bezbednost, a direktorka škole Snežana Živković kaže da je upravo činjenica da su se dva ozbiljna incidenta desila u veoma kratkom roku "naterala školsku upravu da ovo učini po hitnom postupku".

“Sledi sastanak Nastavničkog veća, ako potvrdi ovu odluku, što očekujem, obezbeđenje dolazi u našu školu odmah posle prolećnog raspusta“, kaže direktorka.

Komentarišući jučerašnji događaj kada je đak u školskom hodniku na odmoru uboden nožem u butinu, direktorka tvrdi da se to desilo bez ikakve svađe i povišavanja tona.

“Dva minuta pre toga, prolazila sam hodnikom i videla njih dvojicu kako se šale i smeju. Čak i neko vreme posle incidenta niko nije znao šta se dogodilo. Ni školski policajac to ne bi mogao da spreči jer ništa nije ukazivalo da će do nasilja doći“, kaže direktorka.

Protiv đaka koji je ubo svog odeljenskog druga već je pokrenut vaspitno-disciplinski postupak, a direktorka će tražiti njegovo isključenje iz škole.

“Poslati su pozivi njemu i roditeljima, ali pošto mora da im stigne poštom na kućnu adresu, postupak će biti nastavljen tek posle praznika“, objašnjava direktorka.

U kontaktu je i sa đakom kome su pre dve nedelje polomljene ruke.

“On se oseća dobro i psihički oporavlja, nadam se da će posle prvomajskih praznika moći da se vrati u školu“, kaže direktorka.

S obzirom na to da su u oba incidenta đaci koristili oružje, jedan od načina da slični izgredi budu sprečeni jeste pretrisanje učenika, na šta, kaže direktorka, uprava škola nema pravo, ali ima policija.

Podsetimo, 18. marta ispred zgrade ove škole maturantu Nemanji Jankoviću vršnjak iz susedne Mašinsko-tehničke škole "15. maj" metalnom šipkom polomio je obe ruke, a juče je 16-godišnjeg đaka drugog razreda njegov 17-godišnji odeljenski drug nožem ubo u butinu, i to u hodniku škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: