Šutanovac: Prebacuju odgovornost

Poslanik DS i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da više ne postoji niko ko ne veruje da politika nije umešana u tragediju sa helikopterom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.04.2015.

13:23

Default images
foto: Tanjug

“Onog momenta kada je javljeno da je ministar Zlatibor Lončar preuzeo bebu i lično je odneo u bolnicu, do toga da je ministar Bratislav Gašić u 23.30 bio na aerodromu Nikola Tesla, a onda saznajemo da nije bio, znači sve vreme, očigledno da postoji želja da se odgovornost prebaci na nekog drugog, a ne na one koji su najodgovorniji”, rekao je Šutanovac.

Šutanovac veruje da formiranje Anketnog odbora u Skupštini Srbije, koji bi trebalo da utvrdi šta se dogodilo, podržavaju svi poslanici opozicije i građani, istakavši da je siguran da postoje I poslanici SNS kojima je stalo do istine.

“Mi smo u Skupštini Srbije u više navrata imali anketne odbore za stvari koje su mnogo manje važne I mnogo manje tragične I očekujem da većina, bez obzira što ima mogućnost da opstruiše ipak dozvoli javnosti da kroz anketni odbor dobije saznanje šta se desilo”, naveo je on.

Ali videćemo šta će odlučiti Aleksandar Vučić pošto je on glavnokomandujući, kako u skupštini, tako I u vladi I očigledno da sve zavisi od njega”, dodao je.

Upitan da li misli da je premijer onog trenutka kada je rekao da ne da Gašića I Lončara, zapravo njih I optužio, Šutanovac je odgovorio da je to bila jedna izuzetno loša izjava.

“U momentu kada mi nemamo izveštaj o tome šta se desilo, reći da nekoga dajete ili ne dajete, s jedne strane stavljate ih na stub srama, a s druge strane mislim da je to neprimereno I da svaki odgovoran političar I predsednik vlade ne sme takve izjave da daje dok se radi istraga, a tek nikako u sudskom postupku”, naglasio je Šutanovac.

On je podsetio da je poslanička grupa DS, a I on lično dva dana nakon tragedije zatražila održavanje sednice odbora Skupštine Srbije za odbranu kako bi se dobila informacija o tome šta se dogodilo.

“Mislim da je premijer zloupotrebio svoju poziciju, pogotovo kada je rekao da neće dati, ni Gašića, ni Lončara, samim tim je poslao poruku javnosti da je on svemoguć I da on odlučuje, ne samo o sudbini građana, nego I pripadnika vojske”, ponovio je bivši ministar odbrane.

Priznajući da se takve tragedije dešavaju, bivši ministar odbrane je objasnio da on nije tražio Gašićevu ostavku zbog same tragedije već zbog nepoštovanja procedure. Smatra da je očigledno da će postojati krivična odgovornost za to što se desilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: