"Usađuju mržnju prema svemu ruskom"

Rusija je izrazila gnev zbog onoga što naziva "mahnitom antiruskom kampanjom" američkih medija i političkih analitičara.

Izvor: B92

Petak, 03.04.2015.

14:07

Default images

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da "propagandisti" koji rade po nalozima Vašingtona pišu "rusofobične pogrdne članke, kojima se brižljivo gradi slika Rusije kao neprijatelja i običnim ljudima usađuje mržnja prema svemu ruskom", prenosi Rojters.

Odnosi između Moskve i Vašingtona su opali do najnižeg nivoa od Hladnog rata zbog krize u Ukrajini, pri čemu svaka strana optužuje onu drugu da vodi rat informacijama, navodi britanska agencija.

Zapad optužuje Rusiju da podržava proruske snage na istoku Ukrajine snabdevajući ih oružjem i trupama, dok Rusija navodi da je Zapad skovao plan za svrgavanje ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, koga je Moskva podržavala. Obe strane poriču optužbe.

Dve nuklearne sile i članice Saveta bezbednosti UN sa pravom veta razilaze se i po mnogim drugim međunarodnim pitanjima, kao i u pogledu ljudskih prava i demokratskih pitanja, zaključuje Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: