Čad: Ubili smo na stotine islamista

Vojska Čada saopštila je da su njene snage u sredu ubile na stotine islamista iz grupe Boko Haram u sukobima na severu Nigerije.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2015.

00:08

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Portparol vojske Čada, pukovnik Azem Bermandoa, rekao je da su njihove snage izvele operaciju čišćenja kod grada Malam Fatori, u blizini granice Nigerije i Nigera, preneo je Rojters.

Bermandoa je dodao da je u tim borbama poginulo devet a ranjeno 16 pripadnika vojske Čada, izvestio je Rojters.

Međunarodna zajednica mora da pojača podršku državama suočenim sa napadima ekstremističke grupe Boko Haram, navodi se u nacrtu rezolucije grupe afričkih država koji je ranije danas predstavljen Savetu Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

U tekstu dokumenta, predstavljenom na specijalnoj sednici Saveta, međunarodna zajednica se poziva da pruži "aktivnu i višestruku podršku Kamerunu, Čadu, Nigeru i Nigeriji i drugim državama pogođenim delovanjem terorističke grupe Boko Haram".

U borbi Boko Harama, usmerenoj na stvaranje islamističke države, poginulo je najmanje 15.000 ljudi od 2009. godine, rekao je visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Rad al Husein.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: