Ubijen sin konzula Kanade u SAD

Jedan maloletni sin konzula Kanade u Majamiju je ubijen, a drugi, mlađi, je uhapšen pošto se primopredaja droge pretvorila u oružani obračun.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

23:55

Default images

Otac dvojice dečaka, Germano Vabafijebazu rekao je da je njegov 17-godišnji sin, Žan, ubijen u ponedeljak kada je otišao u jednu kuću da kupi marihuanu, i da je policija uhapsila njegovog drugog, 15-godišnjeg sina, Marka koji je bio s bratom.

Vabafijebazu je ranije bio u braku s majkom dvojice dečaka, Roksan Dibe koja je generalni konzul Kanade u Majamiju.

Dok policija Majamija ne iznosi pojedinosti, državno tužilaštvo je potvrdilo da je za ubistvo i prodaju droge optužen 19-godišnji Entoni Rodriges koji je ranjen u oružanom obračunu tokom pregovora s kupcima o dva kilograma marihuane.

Otac dvojice dečaka rekao je da su njegovi sinovi po drogu otišli automobilom svoje majke s diplomatskim registarskim tablicama.

Vlasti kažu da uhapšeni dečak neće biti zaštićen diplomatskim imunitetom. Sudija je odobrio njegovo puštanje iz pritvora ukoliko se uplati 150.000 dolara kaucije.

Otac je rekao da su se on i majka dečaka razveli pre nekoliko godina i da je njihov ubijeni 17-godišnji sin Žan bio zavisnik od droge.

Dibe je na dužnost generalnog konzula u Majamiju došla februara ove godine. Bila je ambasadorka Kanade u Zimbabveu od 2005. do 2008. godine, i članica osoblja kabineta jednog kanadskog ministra više od jedne decenije.

Ministarstvo spoljnih poslova Kanade je potvrdilo da i ono vodi istragu slučaja u Majamiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: