Umalo sudar u letu aviona Emirata

Avioni dve glavne aviokompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata umalo su izbegli sudar pošto su se suviše približili tokom leta iznad Indijskog okeana.

Izvor: Beta/AP

Sreda, 01.04.2015.

13:42

Default images
Foto: Beta/AP/Ilustracija

Incident se desio u nedelju kadu su avioni Emirejtsa iz Dubaija i Etihada iz Abu Dabija leteli u suprotnim smerovima između UAE i Sejšela.

Oba avioprevoznika nedavno su promenila rute do Sejšela kako bi izbegla jemenski vazdušni prostor zbog sukoba u toj zemlji.

Emirejts je saopštio da je avion na letu EK709 bio u povratku u Dubaji kada se dogodio "incident u kontroli vazdušnog saobraćaja" u delu koji nadzire kontrola iz Mumbaja u Indiji.

Ta aviokompanija ja navela da je obavestila vlasti o incidentu i podnela izveštaj o bezbednosti u vazduhu koji će biti prosleđen istražiteljima u Indiji.

Emirejts i Etihad su negirali da je bila ugrožena bezbednost putnika.

Kompanije nisu navele koliko su se avioni međusobno približili.

Etihad je saopštio da je sistem za izbegavanje sudara u vazduhu na njegovom avionu Erbas "A320" na letu iz Abu Dabija "osigurao da je bezbedno vertikalno odvajanje oba aviona održano sve vreme".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: