"Dugo do istine o Džerman vingsu"

Direktor kompanije "Džerman vings" Karsten Špor izjavio je da će biti potrebno još dosta vremena kako bi se saznalo šta se sve dogodilo sa avionom te kompanije.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

12:53

Default images
Foto: Beta, AP (arhiva)

Špor, koji je zajedno s Tomasom Vinkelmanom, šefom "Džerman vingsa", kćerke-firme "Lufthanze" posetio mesto tragedije u Alpima u Francuskoj, obećao je da će se porodicama, koje su u nesreći izgubile svoje, pomagati koliko god je dugo moguće.

Prema izjavi jednog portparola "Lufthanze", Špor i Vinkelman će se, posle odlaska na mesto tragedije, u Marselju susresti s porodicama žrtava.

„Svi u 'Lufthanzi' znaju koliko je ovo bio težak rad... Veoma smo vam zahvalini“, rekao je Špor zahvaljujući radnicima na mestu nesreće i lokalnim stanovnicima.

Avion "Džerman vingsa" sa 144 putnika i šest članova posade srušio se pre nedelju dana u Alpima u Francuskoj.

Istraga je pokazala da je kopilot Andreas Lubic, koji je bolovao od depresije i imao samoubilačke misli, namerno srušio avion i sa sobom u smrt odveo još 149 ljudi.

Ova tragedija je izazvala brojne polemike o tome da li poslodavac mora da bude obavešten o zdravstvenom stanju zaposlenog, a sami piloti su se usprotivili predlozima da se, sigurnosti radi, lekari oslobode obaveze čuvanja "lekarske tajne".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: