Uhapšen napadač na partiju Erdogana

Policija je uhapsila jednu naoružanu osobu koja je ušla u kancelarije vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) u jednom predgrađu Istanbula, javio je Rojters.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

10:53

Default images
screenshot

Uhapšeni je razbio prozor na gornjem spratu zgrade u četvrti Kartal, na azijskoj strani Istanbula, i istakao zastavu Turske na kojoj je, osim polumeseca i petokrake, naslikan i beli mač, navodi Rojters, pozivajući se na privatnu agenciju Dogan.

Agencija Dogan prvobitno je javila da su u prostorije AKP ušle dve naoružane osobe.

Rojters je preneo i da je jedan od njih upućivao povremene uzvike, ali da su njegove reči bile nerazumljive.

Policija je blokirala put ispred te zgrade u četvrti Kartal, na azijskoj strani Istanbula, navela je turska agencija.

Dogan je objavio i fotografiju sa nekoliko policijskih vozila ispred zgrade.

Rojters podseća da su juče pripadnici zabranjene radikalne levičarske grupe upali u zgradu suda i uzeli za taoca istanbulskog tužioca.

Tokom protekle noći, kako su javile agencije, u dve četvrti Istanbula sukobili su se policija i demonstranti, posle talačke krize u kojoj su tužilac Mehmet Selim Kiraz i njegovi otmičari, pripadnici zabranjene marksističke Revolucionarne narodnooslobodilačke partije-Fronta (DHKP-C), ubijeni.

Kiraz je bio vodeća ličnost u istrazi smrti 15-godišnjeg Berkina Elvana, koji je preminuo marta prošle godine posle 269 dana provedenih u komi zbog povreda zadobijenih u sukobu s policijom u masovnim protestima početkom leta 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: