Dao ostavku zbog izjava o Obami

Kandidat britanske Nezavisne partije (UKIP) za poslanika u parlamentu, Džeremi Zeid, podneo je ostavku.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

00:34

Default images
Foto: sxc

On je to morao da učini nakon što je u javnost dospela njegova izjava da američkog predsednika Baraka Obamu treba oteti i izvesti pred sud u Izraelu.

Zeid, koji je trebalo da se kandiduje za poslanika za Hendon, rekao je i da bi Obamu trebalo zatvoriti kao nacističkog zločinca.

Njegova izjava bila je odgovor na vest da je američka vlada skinula oznaku tajnosti s dokumenata o izraelskom nuklearnom programu, koji su zvanično tajni, prenela je "Rusija danas".

Zeid se povukao pošto je na svojoj stranici na Fejsbuku napisao: "Kad Obama jednom ode s vlasti, Izraelci bi trebalo da traže izručenje tog ko..leta ili da mu urade ono što i Ajhmanu i zatvore ga zbog odavanja državnih tajni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: