"Nema integracije Civilne zaštite"

Kosovska ministarka za dialog Edita Tahiri izjavila je da pripadnici Civilne zaštite na severu Kosova neće biti integrisani u bezbednosne institucije Kosova.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

11:14

Default images

Tahiri je za list "Zeri" rekla da poslednji sporazum postignut u Briselu o rasformiranju Civilne zaštite ne podrazumeva integrisanje ovih struktura u bezbedonosno institucije, nego samo u civilne institucije.

Prema njenim tvrdnjama, sporazum podrazumeva da pripadnici Civilne zaštite budu udaljeni iz zgrada koje su na severu Kosova koristili 16 godina i da kosovskim organima predaju sve što su koristili od opreme.

Tahirijeva je rekla da "ta struktura ima jednu uniformu koju takođe neće moći više da koristi", navodeći da kosovska vlada nema tačnih informacija u vezi sa delovanjem Civilne zaštite.

Tahirijeva je kazala da će celokupni proces u vezi sa integrisanjem pripadnika Civilne zaštite "proći kroz razne panele", na kojima će biti procenjeno njihovo obrazovanje, školovanje i sve ostalo, što bi, kako je navela, trebalo da traje najkasnije do 1.septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: