Tahiri u Briselu pritiska Srbiju

Ministarka Vlade KiM zadužena za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri otputovala je u Brisel s namerom da izvrši pritisak na srpsku stranu da se primene sporazumi.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

07:18

Default images
foto: Beta/AP

"Zatražiću ubrzanje rešavanja pitanja međunarodnog pozivnog broja, ostvarivanje sporazuma o telekomu u celini kao i razgovore za ubrzanje procesa primene sporazuma o energetici", rekla je Tahiri za RTK.

Prema njenoj oceni, u tim, ali i u drugim oblastima, ima zaostajanja, kao što je pitanje osiguranja vozila, odnosno ulazne takse za vozila.

"Mi smo dali saglasnost za sporazum, srpska strana odlaže davanje saglasnosti za taj sporazum. U većini slućajeva ima potrebe za ubrzanje primene sporazuma", rekla je Tahiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: