ZG: Identifikovani ostaci 14 Srba

Posmrtni ostaci 14 žrtava srpske nacionalnosti, stradalih tokom oružanih sukoba na prostoru bivše SFRJ u Hrvatskoj, identifikovani su u Zagrebu.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

15:24

Default images

Identifikacija je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog Fakulteta u Zagrebu, uz prisustvo članova porodica.

Posmrtni ostaci ekshumirani su u Slunju, Zadru, Gračacu i drugim lokacijama i identifikovani su metodom analize DNK, a njhova sahrana biće obavljena u skladu sa izraženim željama porodica.

Iz registrovanih grobnica na teritoriji Hrvatske u periodu 2001. do 2015. godine, ekshumirani su posmrtni ostaci 1.053 žrtava srpske nacionalnosti stradalih u akcijama hrvatske vojske i policije "Bljesak" i "Oluja", a posmrtni ostaci 671 identifikovanih žrtava predati su porodicama, saopštila je Komisija za nestala lica Vlade Srbije.

Time je, kako se navodi, nastavljen proces identifikacija žrtava srpske nacionalnosti, što je od posebnog značaja za porodice nestalih lica koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najmilijih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: