Ubrzana istraga zločina nad Srbima

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ubrzalo je istragu ratnih zločina nad Srbima počinjenih na području od Konjica do Mostara.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

11:25

Default images

Pod "lupom" je 15 osumnjičenih osoba, piše "Glas Srpske".

Dnevnik u Tužilaštvu BiH saznaje da je istraga, osim na nekoliko direktnih izvršilaca, usmerena i na osobe iz komandnih struktura tzv. Armije BiH, Hrvatskog veća odbrane i Teritorijalne odbrane.

Prema nezvaničnim informacijama lista, oni su osumnjičeni za ubistva Srba čiji su posmrtni ostaci bačeni u jamu Radača kod Mostara, gde se nalaze tela 200 do 300 osoba srpske i bošnjačke nacionalnosti koje su ubijene tokom rata, a čiju ekshumaciju su opstruisali pojedini lokalni moćnici.

Policija je, po naredbi Tužilaštva, saslušala nekoliko lica, a ratni zločini odnose se na ubistva, progon, nezakonito zatvaranje, silovanje, pljačkanje, uništavanje imovine i druga krivična dela počinjena nad srpskim civilima.

Tužilaštvo intenzivno nastavlja rad na ovom predmetu u cilju podizanja optužnice protiv identifikovanih osumnjičenih za ratne zločine, prenosi RTRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: