Knić: Klizište ugrozilo jednu kuću

U selu Pajsijevići kod Knića klizište je porodici Pantović ugrozilo jednu i primaklo se na četiri metara od druge kuće.

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.04.2015.

16:55

Default images
Foto: Tanjug, ilustracija

Najstariji član porodice koja se bavi poljoprivredom Kosta Pantović u izjavi Tanjugu kaže da on sa svojih 85 godina i njegova tri godine malađa supruga Nadežda ne pamte da se klizište toliko primaklo kući.

"Ne pamtim da je ovoliko strašno bilo nekada. I majka mi je pričala da nije bilo problema sa klizištem. Šta je ovo sada, ne znam", priča deka Kosta.

On je rekao da je njegovu suprugu, sina i njega strah da će im klizište odneti i drugu kuću, jer u tom slučaju ne bi imali gde da odu. Kuću od 70 kvadrata koja se našla na udaru, srušili su, priča sin Ljubivoje, kako bi spasili drugu od 150 kvadrata.

On je naveo da je reč o starom klizištu koje se aktiviralo posle nedavnih padavina kao i da je prošle godine uz pomoć opštine i stručnjaka finansirao sanaciju klizišta i da je, kako kaže, ispalo da su bez potrebe uložili 700 evra.

Ljubivoje priča i da je dodatni problem što se blizu kuće nakrivila i bandera za napajanje strujom i što su deset dana čekali da nadležni reaguju.

Panatovići se bave proizvodnjom voća koje imaju na četiri i po hektara. Kako priča Ljubivoje, pored muke sa klizištem, prevareni su i od otkupljivača voća koji im je ostao dužan 6.000 evra pa sada nemaju sredstava da nešto učine povodom klizišta koje im je praktično na pragu kuće.

Predstavnik opštine Knić Nebojša Asrenijević Tanjugu je rekao da je na teritoriji te opštine proradilo 18 klizišta od kojih su od šest u nekoliko sela u toj varošici ugrožene kuće, a da su u najtežoj situaciji Pantovići.

"Opština nema sredstava niti stručnu snagu da reši problem klizišta", rekao je Arsenijević i dodao da će porodici Pantović, ukoliko bude potrebno, pomoći u obezbeđivanju smeštaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: