Vulin: Matiću nema leka od ustaštva

Ja sam poželeo napredak i uspeh Hrvatskoj, a meni ministar branitelja Predrag Matić lečenje, izjavio je srpski ministar rada Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

16:46

Default images

„Možda za mene ima leka, ali se ministar branitelja Matić od ustaštva neće izlečiti nikada", naveo je Vulin

Hrvatski ministar branitelja Predrag Matić se ranije osvrnuo na izjavu Aleksandra Vulina o hrvatskom premijeru, poručivši mu: "Idi, bre, pa se leči".

"Za Vulina bi mogla da bude ista poruka kao i za (Vojislava) Šešelja: 'Idi, bre, pa se leči'", rekao je hrvatski ministar u kratkoj izjavi novinarima u Zagrebu.

Matić je time reagovao na izjavu Aleksandra Vulina koji je ranije tokom dana kritkovao premijera Hrvatske Zorana Milanovića zbog njegove izjave da odluka o povratku lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u haški pritvor neće destabilizovati region, a da ni na koji način ne bi smela da destabilizuje Srbiju.

"Hrvatsku sigurno neće destabilizovati, ako je Hrvatska uopšte deo regije, a Srbija će sada pokazati je li prava demokratija ili zaista zavisi o takvim hirovima. To nikako ne bi smelo da destabilizuje Srbiju ni na koji način i zato je izjava da je to udar na premijera Srbije meni neshvatljiva", rekao je Milanović u utorak novinarima u Zagrebu.

Vulin je danas oštro krikovao Milanovića i pozvao ga da, kako je rekao, prevlada sujetu i da dođe u Beograd i tamo kaže šta misli o Srbiji i Srbima, posebno pomenuvši hrvatskog generala Antu Gotovinu.

Nešto kasnije lider radikala Vojislav Šešelj spalio je pred Palatom pravde u Beogradu zastavu Hrvatske, zbog čega je Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo krivični postupak protiv njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: