"Ne pritiskamo SRB da uđe u NATO"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da NATO ne primorava ni jednu zemlju, pa ni Srbiju, da se pridruži savezu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.04.2015.

10:06

Default images
Foto: Beta/AP

On je dodao da je zadovoljan dosadašnjom vojnom saradnjom.

Ja poštujem odluku Srbije (da ne uđe u NATO), rekao je Stoltenberg u intervjuu za Glas Amerike i dodao da se dosadašnja partnerska saradnja pokazala kao veoma dobra.

Generalni sekretar je istakao da ni jedna članica NATO u istoriji te organizacije nije silom ušla u Alijansu i da svaka zemlja sama odlučuje o tome ko će joj biti saveznici.

Stoltenberg je, odgovarajući na pitanje o rastućem uticaju Rusije na Zapadnom Balkanu primetio da je reč o veoma raznolikom regionu, u kome su neke zemlje već članice NATO, dok druge, kao Srbija, imaju partnerski odnos.

On se tokom razgovora za Glas Amerike prisetio da je kao sin norveškog diplomate proveo deo detinjstva u Beogradu i da mu je to ostalo u prijatnoj uspomeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: