Alpi: Pronađen snimak sa mobilnog

U francuskim Alpima, na mestu na koje se srušio avion "Džermanvingsa", pronađen je video snimak na kojem su zabeleženi poslednji trenuci pre tragedije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.03.2015.

21:14

Default images
Foto: Beta, AP (arhiva)

Video snimljen mobilnim telefonom "toliko je haotičan da je teško identifikovati ljude, ali zvuci i vrištanje putnika jasno svedoče da su oni bili svesni šta će im se dogoditi", objavio je francuski list "Pari mač", koji je, kao i nemački "Bild", uspeo da pribavi snimak.

Mogu se čuti krici: "Bože moj!" na nekoliko jezika, kao i udaranje metalnim predmetom više od tri puta, najverovatnije snimljeno kada je pilot pokušavao da otvori vrata kokpita, preneo je Si-En-En (CNN).

Kako se snimak bliži kraju, posle snažnog udara, jačeg od ostalih, vrištanje je sve glasnije, a zatim je nastupila tišina.

Osim toga, sva tela žrtava aviona "Džermanvingsa" odneta su sa mesta nesreće, saopštile su lokalne vlasti.

"Nema više nijednog tela na mestu nesreće. Sutra će ekipa od 20 planinara da sa drugim timovima odnese lične stvari nastradalih", rekao je za AFP general-pukovnik Žan-Mark Menikini, dodajući da se još traga za drugom "crnom kutijom".

Planirano je da istraga na licu mesta bude okončana do 8. aprila, nakon čega će civilni tim, koji je formirala "Lufthanza", očistiti mesto pada.

Pre nedelju dana je avion kompanije "Džermanvings" pao u francuskim Alpima, a u ovoj nesreći je pogunulo svih 150 osoba koje su se nalazile u letelici.

Krivica za tragediju pripisuje se kopilotu Andreasu Lubica, za koga se sumnja da je namerno srušio avion.

Kako je ranije tokom dana objavila avio kompanija "Lufthanza", Lubic je obavestio instruktore u školi letenja za svoje ranije probleme sa depresijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: