Lufthanza:Za obeštećenja 300 mil. $

Avio-kompanija Lufthanza obezbedila je 300 miliona dolara, odnosno 278 miliona evra, za ukupne troškove obeštećenja zbog pada aviona "Džermanvingsa".

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.03.2015.

10:35

Default images
Foto: Beta/AP

U saopštenju Lufthanze, kaže se, prenose nemački mediji, da su preko jednog konzorcijuma za osiguranje tu uračunati troškovi za finansijsku odštetu porodica 150 žrtava, uništenje aviona A320 i plaćanje troškova usluga psiholozima i drugim ekspertima za krizne situacije.

Jedan portparol "Lufthanze" potvrdio je time pisanje nemačkog dnevnika "Handelsblat" da je novac obezbedio jedan konzorcijum za osiguranje, u kome minhenska "Alijanc" igra vodeću ulogu.

Osiguravajući konzorcijum "Alijanc" nije danas želeo to da komentariše, prenose mediji.

U nesreći "Germanvingsa" 24. marta, koju je prema nalazima istrage namerno izazvao kopilot Andreas Lubic, poginulo je svih 144 putnika i šest članova posade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: