"Jedan Klinton ne govori istinu"

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton slala je i-mejlove sa više uređaja, a ne samo sa jednog, kako ona tvrdi, objavila je novinska agencija AP.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

09:30

Default images
Foto: Beta/AP

Klintonova je izjavila da je koristila privatnu mejl adresu na serveru koji se nalazi u njenoj kući da bi mogla da koristi samo jedan uređaj, ali dokumenati do kojih je došao AP pokazuju pak da je ona, slala mejlove svom osoblju i sa Ajpoda i sa Blekberija dok je bila državni skretar.

Kako je nedavno pisao britanski "Telegraf", Klintonova je dodatno produbila sumnje svojih kritičara izjavom da privatni server koji se nalazi u njenoj kući "sadrži privatnu komunikaciju između nje i njenog supruga".

Problem je u tome, naveo je list, što je portparol njenog supruga Bila Klintona izjavio da bivši predsednik uopšte ne koristi i-mejlove.

Američki konzervativni mediji su odmah reagovali, uključujući "Vašington egzeminer", koji je napisao da se "čini da najmanje jedan Klinton ne govori potpunu istinu".

Klintonova je ranije na konferenciji za novinare u UN rekla da je u periodu dok se nalazila na funkciji državnog sekretara SAD koristila samo jedan, privatni i-mejl, iz razloga "pogodnosti", u jeku debate da li je time prekršila savezne propise.

Prema američkom saveznom zakonu, sva prepiska zvaničnika smatra se vlasništvom američke vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: