Sofija: Optuženo 8 zbog podrške ID

Protiv osmorice bugarskih državljana podignuta je optužnica zbog podrške Islamskoj državi, propagiranja ekstremističke verske ideologije i podsticanja na rat.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

15:50

Default images
Foto: Beta/AP

Agencija AFP je prenela da su šestorica privedena u policijskim akcijama u južnim gradovima Plovdivu, Pazardžiku i Asenovgradu, a za još dvojicom su izdati nalozi za hapšenje i protiv njih je podignuta optužnica u odsustvu.

U novembru je jedan bugarski imam i još šestoro ljudi osuđeno zbog podržavanja ID, ekstremističke grupe koja je zauzela delove Sirije i Iraka u kojima je proglasila kalifat, podseća Rojters.

Ova hapšenja su deo šire istrage koja je počela prošle godine u džamiji u Pazardžiku, čiji je imam takođe optužen za propagiranje radikalne ideologije.

Imam, Ahmed Musa, ranije je bio osuđen na godinu dana zatvora zbog širenja radikalnog islama.

Bugarska podržava koaliciju predvođenu SAD u borbi protiv ID ali još nije uzela aktivnu vojnu ulogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: