Ukradena oprema sa dalekovoda

Sa visokonaponskog dalekovoda od Bora ka Majdanpeku ukradena je oprema vredna više od osam miliona dinara.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

23:27

Default images

To je prouzrokovalo pad dva dalekovodna stuba i pričinilo veliku štetu, saopštila je Elektromreža Srbije.

Lopovi su u proteklom periodu u najmanje tri navrata sa više od 30 stubova na toj dalekovodnoj trasi ukrali gotovo 13 tona faznih provodnika i zaštitne užadi. Reč je o dalekovodu koji je oštećen u decembru prošle godine.

Objekti i oprema JP EMS često su na meti kradljivaca, a prodajom kradenih delova lopovi dolaze do zarade koja je nesrazmerno mala u odnosu na rizik koji prouzrokuju za elektroenergetski sistem Srbije.

Zbog toga je EMS bila jedan od inicijatora promena Krivičnog zakonika, koji sada predviđa višegodišnje zatvorske kazne za krađe na elektroenergetskim objektima, kao i za otkup kradene robe.

EMS ukazuje na štetnost i opasnost koje takve krađe prouzrokuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: