Požar u novoj topionici RTB

U novoj fabrici sumporne kiseline u Boru jutros se zapalio deo cevi od fiberglasa, koja povezuje elektrostaticki filter sa sušnim tornjem.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.03.2015.

12:34

Default images
Foto: Tanjug

Prema rečima Adela Šediaka, sajt-menadžera kanadske firme koja je gradila novu fabriku i bila nosilac celog projekta nove topionice u Boru, rec je o neznatnoj šteti, a uzrok se ispituje.

"Došlo je do manjeg incidenta. Zapalio se deo cevi od fiberglasa i sva je sreća što je borska vatrogasna služba reagovala brzo i na taj način sprecila eventualnu veću štetu. Još ne znamo zašto se to desilo, istražićemo uzroke i pronaci izvor problema u toku dana", rekao je Šediak Tanjugu.

Nadležni u "SNC Lavalinu", kako ističe Šediak, procenjuju štetu i rade kalkulaciju materijala koji će biti potreban da se šteta sanira u kratkom roku, a o svim komercijalnim aspektima će, u skladu sa ugovornim obavezama, razgovarati sa investitorom.

Minulog vikenda u novoj topionici pocelo je šaržiranje fleš-peći, odnosno uvodenje koncentrata.

Međutim, incident u novoj fabrici sumporne kiseline, ma koliko da je mali, odložiće početak livenja bakra, a novo pirometalurško postrojenje održavaće se u toplom stanju dok se ne reši problem u fabrici sumporne kiseline, kažu u RTB-u Bor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: