Poplava ugrožava i Gerontološki dom

Nivo Južne Morave od jutros opada a pod vodom je više od četrdeset kuća i stotine hektara obradivog zemljišta. Ugrožen je i Gerontološki centar u kod Aleksinca.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

16:40

Default images

Gerontološki dom za osobe sa mentalnim i intelektualnim poteškoćama u Tešici od reke je udaljen pedesetak metara.

Međutim, voda je znatno potkopala zemljani bedem i strahuje se da bi obala mogla da se uruši.

"U slučaju da bedem popusti, pripremljen je plan evakuacije korisnika doma", kaže Ljiljana Pantović, rukovodilac Doma u Tešici.

Radnici niškog preduzeća "Erozija" od jutros su na terenu. Radi se pristupni put do reke gde će postaviti zastitni bedem od kamenja koji bi trebalo da spreči dalje urušavanje obale.

I radnici doma i meštani od jutros pune džakove peskom za ojačavanje bedema.

Ugroženo je i sedamdesetak domaćinstava u selu.

Meštani i ljudi iz Štaba za vanredne sitiacije dežuraće i noćas jer strahuju da bi nove padavine koje meteorolozi najavljuju mogle da izaziovi veću štetu.

Opširnije u videoprilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: