"Za Bregovićev koncert milion i po"

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić demantovao je da je doček srpske Nove godine na kojem je svirao Goran Bregović koštao dva i po miliona dinara.

Izvor: Beta

Utorak, 31.03.2015.

09:41

Default images
Foto: Tanjug

Perišić je rekao da je koncert Gorana Bregovića koštao milion i po dinara, kao što je i prvobitno bilo najavljivano, negirajući tako jučerašnje saopštenje Lokalnog antikorupcijskog foruma u kom je navedeno da gradsko rukovodstvo nije saopštilo tačne podatke o ceni dočeka, odnosno da je nastup građane Niša koštao oko dva i po miliona dinara.

"Grad Niš je za organizovanje koncerta, za produkciju, ozvučenje i montiranje bine, platio milion i po dinara, a Bregović se ranije odrekao honorara", rekao je Perišić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je opština Medijana, pre nego što je dogovoren Bregovićev koncert, zakazala doček u Parku Svetog Save i realizovala javnu nabavku za organizaciju dočeka.

"Opština Medijana je platila milion dinara za nastup lokalnih bendova i vatromet. Da ne bi imali doček na dva mesta, njihove nastupe prebacili smo kao predgrupe koncertu Gorana Bregovića. Bez troškova koje je imala Medijana, njegov koncert je koštao milion i po", naglasio je gradonačelnik Niša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: