Treća Srbija: Novinarka je špijun

Odbornik Treće Srbije u Skupštini Novog Sada Aleksandar Đurđev optužio je novinarku "Blica" Anu Lalić da radi za "hrvatsku obaveštajnu službu".

Izvor: Beta

Utorak, 31.03.2015.

13:25

Default images

"To je sve orkestrirana kampanja koju protiv Treće Srbije vodi lično novinarka (Ana Lalić) i hrvatska obaveštajna služba za koju radi", rekao je Đurđev za "Blic".

Đurđev je to izjavio nakon što ga je novinarka upitala da prokomentariše optužbe da je napao konobara u Skupštini grada i optužio ga da mu je sipao otrov u kafu.

U toku dana reagovali su iz Demokratske stranke nazivajući Treću Srbiju "Parapolitičkom organizacijom", dok su iz LSV osudili "govor mržnje prema novinarki Blica".

Blic je u današnjem tekstu naveo da je Đurđev konobara ponižavao pred desetak ljudi u kabinetu svog stranačkog kolege, zamenika predsednika Skupštine grada Miroslava Ilića.

Nakon odbijanja da popije "otrovanu" kafu, Đurđev je šoljicu od besa razbio tako da je kafe bilo po celom kabinetu, ispričao je konobar Dragan Novaković za Blic, što je Đurđev kasnije demantovao.

"Govorio mi je: 'Đubre jedno, šta si to sipao u kafu' i insistirao da sazna 'za koga ja radim'. Direktno me je optužio da želim sve da ih otrujem. Terao me je pred svima u kabinetu da popijem kafu koju sam doneo. Odbio sam ga više puta, a on je zatim iz besa razbio punu šolju", ispričao je konobar koji 27 godina radi u Skupštini grada.

Dodao je da je kafa završila svuda: po zidu, njegovom odelu, kao i po samom Đurđevu i naveo da je kancelarija zbog toga iste večeri okrečena.

DS: Treća Srbija postala fizička pretnja

Gradski odbor Demokratske stranke Novi Sad saopštio je da Treća Srbija, koju DS naziva "parapolitičkom organizacijom", postala "fizička pretnja" svima koji silom prilika moraju da rade i komuniciraju sa njima.

U saopštenju se navodi da je napad jednog od osnivača i ideologa Treće Srbije, Aleksandra Đurdjeva, na radnika Skupštine Grada, samo poslednji u nizu izliva, kako se kaže, "primitivizma i nasilja članova te grupe nad ljudima i gradskom imovinom".

"Psovke i pretnje koje je Đurdjev uputio dugogodišnjem radniku gradske uprave, praćene lupanjem sitnog inventara, polivanjem kafom i drugim nedoličnim postupcima, uvreda su za sve zaposlene u Skupština Grada i sve Novosadjane, a ne samo za neposrednu žrtvu", kaže se u saopštenju novosadskih demokrata i dodaje da "mesto na kojem se sve to dogodilo - kabinet zamenika predsednika Skupštine Grada, čitavom slučaju daje razmere nečuvenog skandala".

Iz DS ističu da gradonačelnik Miloš Vučević ovim povodom mora reagovati i "zaštititi dostojanstvo gradjana Novog Sada i zaposlenih u gradskoj upravi", i "još danas, kako ne bi postao njihov saučesnik" mora iz gradske vlasti izbaciti Treću Srbiju, koju demokrate nazivaju "štetocinama i manipulantima talibanskog duha".

"Demokratska stranka odavno traži od Vučevića i Srpske napredne stranke da raskinu koaliciju sa interesnom grupom koja sebe naziva "Treća Srbija", a njihove stručnjake za izvlačenje para iz gradske "kase" oteraju iz gradskih preduzeća i ustanova, pravo pred istražne organe i sud", navodi se u saopštenju DS.

Novosadske demokrate kažu, ako Vučević Treću Srbiju štiti zbog toga što bez te grupacije ne bi imao većinu u gradskoj skupštini, da i za to postoji rešenje, a to su izbori, koje je, kako se navodi DS uzaludno predlagala sadašnjoj gradskoj vlasti.

Pojedini mediji danas su preneli da je konobar u Skupštini Grada izjavio da ga je funkcioner Treće Srbije Aleksandar Đurdjev verbalno napao u kancelariji zamenika redsednika Skupštine Grada i da je nakon toga polomio šoljicu sa kafom i isprskao kancelariju i njega po odelu.
Liga socijaldemokrata Vojvodine optužila je stranku Treća Srbija za govor mržnje prema novinarki Blica, koju je funkcioner te stranke Aleksandar Đurđev optužio da radi za "hrvatsku obaveštajnu službu".

"Ta optužba je vrhunac ludila do kojeg je dovelo opstajanje ove interesne grupacije u gradskoj vlasti", naveo je LSV u saopštenju za javnost i pozvao vladajuću većinu u gradskoj vlasti da se konačno oglasi ili će u suprotnom deliti odgovornost za ovu "sramotu".

LSV je optužio Treću Srbiju i da se "iživljava" nad gradskom imovinom i da uništava sve čega se dotakne".

"Nije im bilo dovoljno što su otpuštali stručne ljude, a zapošljavali sebi podobne, niti što su plaćali ogromne račune za gorivo za privatna i stranačka putovanja, nego su ta preduzeća i institucije razorili i unizili. Nije im dovoljno što troše na reprezentaciju, nego su razbijali inventar u preduzećima na čijem čelu su njihovi funkcioneri i partijski vojnici", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: