DS: Građani će 2016. kazniti vlast

Ministar vlade u senci DS Saša Paunović izjavio je da će građani na pokrajinskim i lokalnim izborima na proleće 2016. kazniti vlast za vođenje loše politike.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

11:39

Default images

Kako je rekao Paunović, a prenosi DS, ti izbori moraju da budu održani na proleće 2016. godine u redovnom roku i svako održavanje izbora van tog roka, moglo bi se smatrati suspenzijom Ustava i zakona.

"Ako je sve to poznato, onda je pitanje zbog čega licitacija datumima izbora u javnosti? Pre svega zbog toga što vladajuće stranke procenjuju da će na proleće sledeće godine imati daleko niži rejting i da će ih stići kazna građana za vođenje loše politike u prethodne četiri godine", ocenio je Paunović.

Kako je naveo, zbog toga neki žure da održe izbore ako je to moguće protiv Ustava i zakona do kraja ove godine i da onda pokušaju da smanje te gubitke na izborima koji se očekuju tokom naredne godine.

Prema rečima Paunovića, rejting vladajućih stranaka će neminovno padati i oni ne mogu da pobegnu od toga da će morati da preuzmu odgovornost za vođenje politike u ove četiri godine.

"Kazna građana stići će ih na izborima 2016. godine", ocenio je Paunović.

SNS: Demokrate se plaše izbora

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je danas da se opoziciona Demokratska stranka plaši izbora i strahuju za svoje privilegije.

"Toliki strah potpuno je razumljiv jer i sami znaju da, tokom svih godina na vlasti, ništa dobro nisu uradili za građane Vojvodine i Srbije, i da su jedino umeli da uništavaju sve čega su se dotakli. Njihov 'doprinos' Srbiji je izgubljenih 500.000 radnih mesta i krah srpske privrede, dok su istovremeno punili svoje račune, kupovali
nekretnine, luksuzne automobile i skupe cipele 'prada' ", saopštila je SNS.

Ta stranka je ocenila da je DS "bezočnom kupovinom poslanika" u Skupštini Vojvodine "pokazala koliko 'poštuje' zakone i koliko dobro poznaje funkcionisanje lokalne samouprave".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: