Posle tuče, nastavak zasedanja

Zbog fizičkog obračuna odbornika lokalnog parlamenta u Prijepolju, zasedanje će biti nastavljeno danas, potvrdio je predsednik SO Vukosav Tomašević.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.03.2015.

00:52

Default images
foto: Tanjug

Na prethodnom zasedanju su se potukli odbornici DPS Bahrija Beganović i SDP Osman Ćatić.

Tomašević je rekao da je takvo ponašanje odbornika nedopustivo i dodao da je obavio konsultacije sa šefovima odborničkih grupa i da će biti kvorum za nastavak sednice.

"Apelujem na sve odbornike, bez obzira kojoj stranci pripadaju, da primere svoje ponašanje skupštinskom radu i ubuduće ću protiv onih koji se ne budu ponašali shodno Poslovniku rigoroznije primenjivati kaznene mere", rekao je on.

Predsednik Opštinskog odbora SDA Sanžaka Edib Kajević očekuje da će biti nastavljen rad lokalnog parlamenta kako bi se razmotrile tačke predviđene dnevnim redom.

On je oštro osudio predstavnike stranaka koji su učestvovali u incidentu i rekao Tanjugu da treba da upute izvinjenje građanima Prijepolja zbog scena koje su rezultirale prekidom rada skupštine.

Predsednik Opštinskog odbora SDP Esad Hodžić je, takođe, osudio nedolično ponašanje u skupštini navodeći da očekuje reakciju nadležnih državnih organa u cilju zaštite ljudi i imovine.

"Predsednik skupštine treba da dosledno primenjuje Poslovniok o radu kako bi se ovakvi događaji predupredili", rekao je Tanjugu i istakao da stabilnost skupštinske većine nije dovedena u pitanje. Sa druge strane opozicija u kojoj su SNS, SPS i DPS tvrdi da je prijepoljska skupština odavno u haotičnom stanju i da se većina formira zarad ličnih interesa.

Predsednik Opštinskog odbora DPS Zulkefil Saović kaže da je odbornika Beganovića izazvao kolega Ćatića koji ga je,kako tvrdi, nazvao psihičkim bolesnikom.

"Vređao ga je bez ikakvog razloga, a on je samo izneo činjenice o nepravilnostima pri gradnji puta u Ivanju. Ja ne podržavam nasilje, ali ova priča i pažnja oko tuče služi da se sakrije krađa, jer je firmi Alfa trans iz opštinskog budžeta prebačen novac za posao koji nije odrađen”, ukszso je on.

Kako kaže, Beganović je odbio da napusti zasedanje, jer je smatrao da Poslovnik nije objektivno primenjen.

Prema oceni predsednika Opštinskog odbora opozicione SNS Dragoljuba Zindovića, lokalni parlament u Prijepolju radi na ivici kvoruma.

"U skupštini odavno postoje tenzije, ona se retko održava i veoma često prekida jer nema kvoruma", kazao je on Tanjugu.

Zindović smatra da je vladajuća koalicija zarad funkcionisanja skupštine napravila veoma rigorozan Poslovnik što joj omogućava da tri godine radi na silu i da predsednik skupštine Vukosav Tomašević (DSS) dozvoljava da se pretera sa uvredama sa govornice.

"To je veoma neprirodna koalicija budući da su u njoj SRS i DS S, koji kao Srpska lista sarađuju sa SDA Sandžaka čiji lider Sulejman Ugljanin ima šovinističke istupe. Oni gledaju samo sopstvene interese, ne odgovaraju na odbornička pitanja, odbornike opozicije ne konsultuju u vezi dnevnog reda, mi nemamo podatke o zaduženosti opštine", zaključio je on.

Većinu u SO Prijepolje trenutno čine SDP, SDA Sandžaka, DS, DSS i SRS sa 32 od ukupno 61 odbornika dok su u opoziciji SNS, DPS, SPS i BDZ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: