"U Ukrajinu ušla 22 ruska tenka"

Proukrajinski zvaničnici u Donjecku saopštili su da je tokom vikenda iz Rusije u Ukrajinu ušao konvoj od 22 oklopna vozila ruske vojske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

19:05

Default images
ilustracija: Beta/AP

U saopštenju regionalne vlade Donjecka, koje je potpisao zamenik lidera antiseparatističke vojne operacije Valentin Fečev, navodi se da proruski borci cinično lažu u optužbama da zvanični Kijev krši sporazum iz Minska o primirju.

On je naveo da su za dva dana u region Luganska iz Rusije preko pograničnog grada Gukovo prešla najmanje 22 tenka, uz napomenu da predstavnici vlade u Kijevu putuju u grad Sverdlovsk kako bi posmatrali razvoj događaja.

U nedelju je najmanje 15 raketa ispaljeno na Horlivku, a proukrajinski aktivisti navode da su pobunjenici dobili naoružanje u humanitarnom konvoju.

Prema navodima lokalne administracije, proruski separatisti već nekoliko dana sprovode vojne vežbe u gradu Jenakjev, koristeći tešku artiljeriju.

Fečev je istakao da je u poslednjih nekoliko dana preko 800 ruskih vojnika prešlo granicu Ukrajine i naveo da su oni tu kako bi zaratili, a ne da bi motivisali sprovođenje ideje Novorusije u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: