"Moj unuk je mrtav zbog idiota"

Dok se u medijima spekuliše šta je bilo u glavi Andreasa Lubica u momentu kad je odveo 149 ljudi u smrt, gotovo da se ne pominje ime kapetana palog aviona.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

18:27

Default images
foto: Beta/AP

Patrik Zondhajmer je svim silama pokušao da spase putnike smrti, ali mu to nisu dozvolila vrata kokpita koja se automatski zatvaraju.

“Otvori prokleta vrata, za ime boga, otvori vrata“, to su bile poslednje reči kapetana, nekoliko trenutaka pre nego što se avion Džerman vingsa zabio u Alpe.

Kapetan je i sekirom pokušao da probije vrata, međutim nije uspeo, a njegove poslednje reči su izvučene sa snimka crne kutije.

Zondhajmer (34) je bio zaposlen u Lufthanzi deset godina, a imao je više od 6.000 sati leta na Erbasovom avionu A320.

U maju prošle godine odlučio je da pređe u Džerman vings, ćerku kompaniju Lufthanze koja je imala kraće relacije, zbog kojih je kapetan mogao više vremena da provodi sa svojoj porodicom.

Elke Bon, direktor obdaništa u Dizeldorfu u koje idu kapetanova deca, naveo je da je Zondhajmer bio čovek sa velikim entuzijazmom, koji zrači srećom.

Zondhajmerova baka Marijan rekla je britanskom tabloidu “Miror“ da je njen unuk kao dečak maštao da postane pilot.

“Moj unuk je mrtav sve zbog jednog idiota koji je ubio toliko ljudi. Ja to ne razumem, kako je mogao tako nešto da uradi?“, upitala je Marijan.

Na društvenim mrežama su se pojavili mnogobrojni komentari u čast pokojnog kapetana, uz navode da on treba da bude tema, a ne Lubic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: