Incident i pucnji kod sedišta NSA

Jedna osoba je poginula, a najmanje dve su povređene u pucnjavi na ulazu u sedište američke obaveštajne službe NSA u Baltimoru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

15:57

Default images
screenshot

Prema navodima CNN, dve osobe su pokušale da probiju glavnu kapiju i uđu u dvorište sedišta Nacionalne bezbednosne agencije.

Pripadnik NSA je ubio jednog od napadača, dok je drugog teško ranio, a snimci iz vazduha prikazuju dva oštećena vozila, od kojih je jedan džip policije.

Incident se dogodio blizu jedne od kapija kompleksa, ali daleko od zgrada gde se nalazi sedište NSA.

Ulaz u sedište NSA u vojnoj bazi Fort Mid opkolile su jake policijske snage, pojedini mediji javljaju da je povređen i policajac, a zvanično je saopšteno da su hitne službe upućene na mesto zbivanja zbog "sudara u koji su umešana dva vozila i pucnjave iz vatrenog oružja".

Više detalja se očekuje uskoro. Dostupni su samo snimci iz vazduha lokalne televizije, na kojima se čini da je pored crnog terenskog vozila jedno telo prekriveno belim platnom.

Televizijska mreža NBC navodi da nema indicija da je u pitanju teroristički akt, kao i da se ne zna da li je u pitanju "kriminalna aktivnost ili sukob nakon nesreće".

Istragu slučaja preuzeo je FBI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: