Automobili bombe usmrtili 9 ljudi

U predgrađu Bagdada, u eksploziji dva automobila bombe, ubijeno je najamnje devet ljudi, saopštili su predstavnici iranskih vlasti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

13:09

Default images
Foto: Beta/AP

Napad se dogodio u trenutuku kada je na pregovore sa iračkim premijerom Hajder al-Abadijem i drugim zvaničnicima u zemlju stigao generalni sekretar UN Ban Ki Mun, prenose agencije.

Policijski službenik navodi da je najmanje 20 ljudi povređeno, kada su dva automobila bombe ušla istovremeno u komercijalni deo oblasti Huseinija u severeostočnom Bagdadu, kojim dominiraju šiiti.

Napad je usledio pošto su iračke vladine snage, uz podršku američke avijacije, krenule u borbu protiv militantnih pipadnika Islamske države, kako bi ponovo zauzele grad Tikrit, severno od Bagdada.

Ekstremistička grupa zauzela je velike delove na severu i zapadu Iraka, tokom brzog napada prošlog leta.

Ban se prvo susreo sa predsednikom Fuadom Masumom i ministrom inostranih poslova Ibrahimom al Jafarijem, a trebalo je da se sastane i sa portparolom parlamenta Salimom al Juburijem.

Misija UN u Iraku je na Tviteru objavila Banov dolazak, ali nije navela detalje razgovora.

Činjenica da Bagdad prima vojnu pomoć i od SAD i od Irana stvorila je unutrašnju i međunarodnu napetost.

Ban je doleteo iz Egipta, gde je prisustvovao samitu Arapske lige u Šarm el Šeiku, na kojem je razmatrana vojna akcija protiv jemenskih siitskih Hutskih pobunjenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: