Padobranci SAD na manevrima u UKR

Američki padobranci će obučavati vojnike ukrajinske nacionalne garde od 20. aprila tokom vojnih manevara u zapadnoj Ukrajini, saopšteno je u Kijevu.

Izvor: Beta/AFP

Ponedeljak, 30.03.2015.

10:49

Default images
Foto: Beta/AP

"Ukupno 290 američkih padobranaca doći će 20. aprila na vojni poligon Javoriv" na podučju Lavova nadomak granice s Poljskom, izjavio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov.

Padobranci iz SAD će obučiti 900 ukrajinskih vojnika i volontere koji su pripadali snagama samoodbrane Majdana, tokom uličnih protesta koji su doveli do zbacivanja proruskog ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča.

Avakov je rekao da će posle obuke koja će trajati osam nedelja, biti održane zajedničke vojne vežbe.

Ti manevri mogu da izazovu nezadovoljstvo Rusije, koja je optužila SAD da stoje iza protesta u Ukrajini kako bi pao proruski režim u toj zemlji.

Kijeva i Zapad, s druge strane, optužuju Rusiju da pomaže proruskim separatistima na istoku Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: