Okrivljen bivši premijer Izraela

Bivši izraelski premijer Ehud Olmert proglašen je danas krivim za prevaru i zloupotrebu u ponovljenom suđenju, tri godine pošto je oslobođen.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

08:56

Default images

Kazna će biti određena na sledećem ročištu.

Olmertovi advokati izjavili su da će verovatno uložiti žalbu na odluku jerusalimskog okružnog suda.

Olmert je 2012. bio oslobođen niza optužbi za korupciju, uključujući da je uzeo novac od američkog biznismenta Morisa Talanskija dok je bio gradonačelnik Jerusalima i ministar, pre no što je posao premijer.

Olmertova bivša saradnica Šula Zaken kasnije je postala ključni svedok, ponudivši snimke razgovora s Olmertom o primanju novca, zbog čega je suđenje ponovljeno.

Olmert je novac, navele su sudije, koristio za sopstvene potrebe, bez prijavljivanja.

Bivši izraelski premijer je u drugom slučaju 2014. osuđen na šest godina zatvora zbog korupcije. Olmert se na tu odluku žalio Vrhovnom sudu, koji još nije doneo presudu.

Ehud Olmart bio je premijer Izraela od 2006. godine do 2008, kada je zbog korpucionaških skandala primoran na ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: