"Obamin animozitet nije u redu"

Nije u redu što poslednjih nedelja predsednik SAD Barak Obama gaji animozitet prema izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

00:07

Default images

To je izjavio predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Džon Bener.

Nedavna kampanja za parlamentarne izbore u Izraelu i reizbor Netanjahua istakli su zategnute odnose između Obame i izraelskog premijera.

"Animozitet koji je pokazala naša administracija prema izraelskom premijeru nije u redu. Mislim da je pritisak na njega (Netanjahua) poslednjih pet godina doveo do toga da povisi ton", rekao je Bener u intervjuu za američku televizijsku mrežu Si-En-En.

Obamina administracija izrazila je nezadovoljstvo pozivom Benera da Netanjahu održi govor u Kongresu početkom marta. Bener planira da uskoro poseti Izrael.

"Moja poseta je planirana već mesecima, pre nego što je Netanjahu došao ovde i pre izbora... Na Bliskom istoku postoje ozbiljni problemi i od velikog je značaja da predstavnici Kongresa razgovaraju sa stranim rukovodiocima", rekao je američki zvaničnik.

Bener je rekao da je cilj njegove posete Izraelu jačanje odnosa između dve zemlje i dodao da će održati govor u Knesetu, izraelskom parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: