Bez detalja, izveštaj ide tužiocu

Komisija za osnovno ispitivanje udesa predaće sutra Višem javnom tužilaštvu izveštaj o padu vojnog helikoptera, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 30.03.2015.

16:38

Default images
Foto: Tanjug

Tužilaštvu će biti prosleđena i sva zatražena prateća dokumentacija.

Kako je navedeno u saopštenju, Komisija je u predviđenom roku završila rad na ispitivanju uzroka i okolnosti pada vojnog helikoptera HT-48 (Mi-17), 13. marta ove godine, kada je poginulo sedmoro ljudi.

Komisiju su činili pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz Vojnotehničkog instituta, Tehničkog opitnog centra, Vazduhoplovnomedicinskog instituta, Komande Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i stručnjaci iz oblasti bezbednosti letenja.

Helikopter Vojske Srbije koji je prevozio jednu bebu na lečenje u Beograd srušio se 13. marta u blizini surčinskog aerodroma, a celokupna posada i putnici, njih sedmoro, poginulo je.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je pročitao izveštaj i da tamo "nema ništa spektakularno", ali da postoje "dve važne stvari koje će javnost saznati", kao i da je bilo tehničkih propusta.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je nešto ranije da nije video izveštaj i, pozivajući javnost na strpljenje, da će svi detalji biti poznati kada tužilaštvo završi posao. Na pitanje B92 kada će to biti, nije dao odgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: