Ugovor sa Bregovićem iz vremeplova

Ugovor o nastupu Gorana Bregovića za doček pravoslavne Nove godine u Nišu potpisan je tek dan nakon koncerta, pišu Južne vesti.

Izvor: Južne vesti

Ponedeljak, 30.03.2015.

17:13

Default images

Ugovor o Bregovićevom angažovanju, koji je skrivan od javnosti, iz kabineta gradonačelnika su Južnim vestima dostavili tek nakon intervencije Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

Kako se ispostavilo, gradonačelnik Zoran Perišić nije sa Goranom Bregovićem potpisao "Ugovor o donaciji", već "Ugovor o saradnji", i to sa firmom "Tetak" sa Pala (Bosna i Hercegovina), a potpisi su na dokument stavljeni tek 14. januara, dan nakon što je Bregović nastupio u Nišu.

Ipak, iako je potpisan nakon koncerta, u ugovoru je sve pisano u budućem vremenu, odnosno kao de će se tek desiti.

Lider Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović kaže da je reč o "apsurdnoj situaciji" jer se, kako kaže, ugovorima "regulišu budući, a ne prethodni odnosi među ugovornim stranama".

"Naknadno potpisivanje ugovora po pravilu predstavlja pokušaj legalizacije prethodno počinjenih nezakonitosti", kaže Dobrašinović.

Lagali za "besplatan" Bregovićev koncert u Nišu

Nakon što je najpre tvrdio da će Bregovićev nastup platiti "prijatelji grada", zatim da će besplatno nastupiti, pa da će koncert koštati 1.5 miliona, Grad Niš je do sada doček "srpske" Nove godine platio 2.5 miliona dinara.

Dokumentacija do koje su došli novinari Južnih vesti i Lokalni anti-korupcijski forum (LAF) ostavlja sumnju da su najviši gradski funkcioneri lagali u vezi sa troškovima nastupa poznatog zabavljača 13. januara u Nišu.

Tim dokumentom je predviđeno i da će Grad obezbediti "kvalitetnu tehničku produkciju koncerta", prevoz i smeštaj za članove orkestra.

Prema podacima koje su saopštili čelnici LAF-a, nisu bile tačne čak ni tvrdnje gradskih čelnika da je Bregović nastupio besplatno a da je iz gradske kase sa 1.5 miliona dinara plaćeno samo ozvučenje.

Po računici LAF-a, za Bregovićev nastup su gradske vlasti platile mnogo više - 2.5 miliona dinara.

Tačnije, iz gradskog budžeta je "za različite troškove tehničke produkcije" Bregovićevog koncerta plaćeno u 3 navrata po 468.000 dinara firmi „Megatron production“.

Istovremeno je iz budžeta Opštine Medijana plaćeno još nešto više od milion dinara niškim firmama "Istok" i "ADVL“, kao i MP "Tropiku" iz Novih Banovaca, na ime ozvučenja, rasvete, honorara i vatrometa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: