Ljajić: Najbolje da se Šešelj preda

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškog tribunala Rasim Ljajić izjavio je da je za Vojislava Šeselja najbolje da sam ode u Hag i preda se.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

21:07

Default images
foto: Beta

"Svako opiranje će umanjiti šansu da kasnije bude pušten. Ukoliko nastavi sa ovakvim izjavama, čini sebi medveđu uslugu", rekao je Ljajić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Ljajić je naveo da, nakon odluke Žalbenog veća Haškog tribunala, Srbija očekuje odluku Pretresnog veća, nakon čega će moći da govori o narednim koracima.

"Ono što je najvažnije jeste da se očuva politička i društvena stabilnost", istakao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, kada u jednom predmetu postoji toliko pravnih presedana - od odlaska Šešelja u Hag, puštanja, pa zatim današnje odluke - onda je svaka politička implikacija ovih događaja legitimna i realna.

"Ne možete nikog da uverite da nema političkih implikacija. Važno je da hladne glave uđemo u sve ovo, da ne dajemo značaj koji događaj nema", naglasio je on.

Komentarišući izjavu advokata Tome File da bi Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija mogao da Srbiji uvede sankcije ako ne isporuči Šešelja, Ljajić navodi da ne veruje da su moguće radikalne zabrane.

"Srbija je sve svoje obaveze prema Tribunalu završila. Nemamo nijedno sporno pitanje u odnosima sa Hagom", poručio je Ljajić.

Šešelja, optuženog za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, od 1991-1993, prvostepeno veće je na privremenu slobodu pustilo u novembru prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: