Predsednik ima pravo na mišljenje

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je i da ne vidi zašto bi izjava predsednika Nikolića da mediji i nevladine organizacije ruše državu bila krivično delo.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.03.2015.

12:59

Default images
Foto: Tanjug

Kako je rekao, predsednik Tomislav Nikolić ima pravo da iznosi mišljenje.

"On je vlastan da iznosi svoje mišljenje i stavove i ne znam da li postoji neko ko to može da mu ospori. Da li je to krivično delo? Apsolutno mi nije poznato da je tako nešto u Srbiji propisano kao krivično delo", rekao je Selaković novinarima u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje da li je Nikolićeva izjava krivično delo i hajka na medije i nevladin sektor.

Ministar je dodao da bi to bilo isto kao kada bi ga neko pitao da li je krivicno delo što neko kritikuje rad i "iznosi gluposti" na račun predsednik Republike, "jedinog neposredno izabranog funkcionera u Srbiji".

Selaković je naveo da u Srbiji postoji više od 26.000 nevladinih organizacija i da su među njima ljudi koji se bave različitim stvarima i dodao da nije njihovo da se slažu sa javnim funkcionerima već alarmiraju javnost i skreću pažnju na neke pojave u društvu, svako iz svoje oblasti delovanja.

"Ako je neko preuzeo odgovornost za nošenje javne funkcije, on je pre toga sigurno dobio poverenje građana za obavljanje jedne takve funkcije i u tome se razlikujemo mi kao funkcioneri i NVO koje ne izlaze na izbore. Neka svako radi svoj posao i mislim da ćemo tako na najbolji nacin činiti i za samu Srbiju", zaključio je Selaković.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je prošle nedelje u razgovoru s visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini da vlada postiže značajne rezultate, ali da o tome nema objektivnog i adekvatnog izveštavanja, saopštila je kancelarija predsednika.

"Mi nismo uspeli da postignemo da mediji izveštavaju objektivno i profesionalno, bilo da su u pitanju pozitivni ili negativni tekstovi", rekao je Nikolić.

Predsednik je rekao da je neobjektivno i neadekvatno izveštavanje o radu vlade, pored nevladinih organizacija, jedno od glavnih oružja za rušenje države koja pokušava da uvede red i vladavinu prava.

"Kao da nekome odgovara slaba Srbija da bi mogao da sprovede sve ono na šta državni vrh nikada ne bi pristao. Zato je važno da zajedno sa našim evropskim partnerima radimo na tome da Srbije bude prosperitetna i napredna država, jednako jaka kao i druge članice EU", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: