Vulin: Priština da se ne igra

Nisu tačni navodi kosovskog ministra evrointegracija Bekima Čolakua da se srpsko priznanje nezavisnosti Kosova podrazumeva, izjavio je Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

00:15

Default images
Foto: Tanjug (arhiva)

"Država Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i za nas je ovaj prostor pod upravom međunarodne zajednice u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", rekao je ministar novinarima u Kosovskoj Mitrovici i zapitao kakva je to nezavisnost o kojoj moraju da se pregovara u Briselu.

"Kako su oni (Kosovo) to nezavisni, kada o svakom ključnom zakonu i potezu na prostoru onoga što smatraju nezavisnom državom, moraju da se dogovaraju s vladom neke druge države, moraju od nje da traže saglasnost za glasanje u svom parlamentu?", zapitao je Vulin.

Bekim Čolaku izjavio je juče da se srpsko priznanje nezavisnosti Kosova podrazumeva, da to jasno pokazuju dogovori postignuti u Briselu i da Beograd zna da Zajednica srpskih opština neće imati izvršna ovlašćenja.

Vulin je poručio vlastima u Prištini da se "ne igraju", da "ne plaše narod" i "da ne čine stvari težim nego što jesu", i ocenio da izjave kakva je izjava Bekima Čolakua, služe samo u dnevnopolitičke svrhe.

Vulin je u Kosovskoj Mitrovici razgovarao s rukovodstvom Opštine i Okruga i posetio porodicu Vučetić čija su deca pre tri godine ranjena kada su albanski esktremisti bacili bombu u njihov stan.

Ministar je rekao da je došao da Borivoju Vučetiću, koji je tom prilikom povređen, čestita peti rođendan i rekao da po ko zna koji put pita ko je napao Borivoja i njegovu sestru.

"Tražim od međunarodne zajednice da se ponaša u skladu s dobijenim ovlašćenjima, moći i autoritetom, i da nam pokaže da bar hoće da istraži šta se to desilo porodici Vučetić", rekao je Vulin.

On je poručio da Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja Srbije u potpunosti funkcioniše i na Kosovu i u Metohiji i da se to neće menjati.

"Sve funkcioniše besprekorno, ništa ne kasni, sve nadoknade se isplaćuju u dan, ništa nije umanjeno", rekao je Vulin i zahvalio lokalnoj vlasti što je neka socijalna davanja i povećala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: